Tête à Tête

Impro

Handling:

Magnus och Isabelle är på en intensiv kärlekssemester, och hyr ett rum på ett pensionat i Agay, på franska rivieran..

Under en promenad till butiken träffar Isabelle Louise, en gammal flickvän och sambo, tillsammans med hennes franske pojkvän Frederic. Isabelle bjuder hem Frederic och Louise till det pensionatsrum de bor i för tillfället, och de äter middag tillsammans alla fyra. Trots språkförbistringar lyckas de till att börja med ha en trevlig kväll.

Magnus får dock veta en hel del om Isabelle som han inte hade en aning om, vilket leder till en hel del sanningar och ifrågasättanden. Vad är sant, vad är lögn? Vad vill Isabelle egentligen, och vad vill Magnus egentligen?

Inspirerade av vinet, och konkurrensen flickorna emellan – som ibland blir mycket tydlig – provocerar Louise och Isabelle fram en situation där de båda leker och spelar erotiskt spel med varandra, med kyssar och hångel. Louise för att hon gillar att leka och dominera, och för att spela ut de övriga mot varandra, bara för att få se vad som händer, och Isabelle mer för att få tillbaka Magnus uppmärksamhet från den konkurrerande Louise.

Detta gör den mer konservative Frederic mycket upprörd. Han vill först få med sig Louise därifrån, men hon vägrar, och ignorerar honom, vilket leder till att Frederic går därifrån i vredesmod.

Ett mycket tillfälligt, och märkligt slags ménage-à-trois uppstår, mellan Magnus, Isabelle och Louise. Det hela börjar lekfullt och lättsamt. men vid ett tillfälle då Isabelle varit ute för att göra ett ärende kommer hon hem och ser Magnus och Louise i säng med varandra. Då bryter hennes svartsjuka ut. Och värre än så, en känsla av spruckna drömmar och illusioner. Det blir en konfrontation som först inte leder någonstans, men som slutligen framtvingar en uppgörelse, och en grav lögn som avslöjas.

Magnus kan inte acceptera Isabelles lögner, och inser även att han och Isabelle har alltför olika livsmål, så han packar sina väskor, och tillsammans med Louise lämnar han rummet, och därmed även Isabelle. Isabelle blir ensam kvar i röran, och försöker trösta sig med vin.

Det knackar på dörren, och Isabelle öppnar. In kommer Frederic, och frågar var Louise är. Frederic är just på väg att gå igen, då Isabelle frågar om inte Frederic vill stanna kvar och dela en flaska vin med henne. Han tvekar en stund, men kommer in och stänger dörren bakom sig.

Impro

Roller:

Isabelle
Magnus flickvän sedan ett par år tillbaka. Har levt ett utsvävande och vilt liv, framför allt tillsammans med Louise, men vill numera bara ha kärlek, man, barn och hela ”Svensson-paketet”. Tycker om att göra sig fin, med smink, kläder, den rätta dieten. Älskar att shoppa. Jobbar med något mer kontorsbetonat, i något där hon får vara snygg, välklädd och representativ. Bär på en lögn. I trettioårsåldern.

Magnus
Isabelles pojkvän. Älskar Isabelle, men är inte redo att binda upp sig med ”normalt” Svenssonliv ännu. Äventyrare – fallskärmsjägare, bergsklättrare, skidinstruktör, snowboardåkare, dykare m.m. Gillar att köra bil fort. Är dock ingen ytlig muskelknutte. Tänker mycket och ofta klokt, om än ej särskilt akademiskt skolat. I trettioårsåldern.

Louise
Har haft en kärleksrelation med Isabelle – de var sambo under ett par år innan Isabelle träffade Magnus. Har gått på Handelshögskolan. Studerar på universitet. Driftig kvinna som alltid får som hon vill. Äventyrerska. Sanningssägare. I trettioårsåldern.

Frederic
Louises tillfällige pojkvän (”boytoy”) och ressällskap. Fransman. Talar enbart franska och dålig engelska. Föräldrarna äger en enorm vingård strax söder om Paris. Något bortskämd, mycket traditionell och katolsk. Kör motorcykel. Ung; i tjugoårsåldern.

Impro

”Så här har ni ert kärleksnäste, va? Åh du, vilken goding du har hittat – för att vara en kille, vill säga. Får man låna honom nån gång?”
– Louise, i Tête à Tête –

Stripe

Annonser